Silhouette soft® predstavlja resorbilne niti (telo jih samo razgradi), ki so posebej oblikovane in narejene tako, da so na njih majhni stožci, ki omogočajo zadrževanje tkiva v določenem položaju. Zaradi svojih lastnosti se niti uporabljajo za napenjanje kože obraza in kot stimulator nastanka kolagena na obrazu. Silhouette soft® niti so primerne za povečanje volumna upadlih predelov obraza, popravo upadle kože in popravo neželjenih kožnih brazd ter gub.

 
 
 

HITRO PREOBLIKOVANJE OBRAZA IN DODAJANJE VOLUMNA

kirurgija-novak-logo-fff

Silhouette soft niti omogočajo diskretno izboljšanje napetosti kože in popravo upadlosti z nastankom novega kolagena, kar pripomore k svežemu, mladostnejšemu videzu.

 
 
 

Silhouette soft® predstavlja edinstven tretma, pri katerem z enim posegom zagotovimo dva povezana učinka. Prvi učinek, diskreten in takojšen lifting efekt, opazimo neposredno po posegu. Drugi učinek, postopen in naraven regeneracijski efekt, pa v tednih po posegu zaradi učinka polilaktične kisline, ki stimulira nastanek novega kolagena.

 

Ambulanta za estetsko kirurgijo in medicino, ki jo vodi Ernest Novak, dr.med. zagotavlja večletne izkušnje pri uporabi resorbilnih niti Silhouette soft, kar vam zagotavlja, da bo tretma z nitmi Silhoutte soft izbran le v primeru, ko bo to za vas najbolj optimalno.

 

Uporabo Silhouette soft® niti prilagodimo pacientovim potrebam in željam, na najbolj optimalen način. Uporabimo jih lahko na različnih obraznih področjih.

 

POSVET O TRETMAJU

Pred samim posegom bo doktor Novak opravil zdravniški pregled in posvet o samem tretmaju, tako da bo lahko povsem zagotovil vaša pričakovanja. Zdravniški pregled zagotavlja tudi varen in učinkovit tretma s Silhouette soft in realno uresničitev vaših pričakovanj.

Preden se boste odločili za pomlajevanje s Silhouette soft bo zdravnik z vami opravil pogovor in analizo vašega obraza ter vam, glede na vaše želje in stanje ob pregledu, svetoval najbolj primeren način pomlajevanja oziroma dodajanja volumna. Med pogovorom boste imeli možnost postaviti kakršnokoli vprašanje ali povprašati za mnenje o, za vas, najbolj primernem načinu pomlajevanja.

 

VAŠ TRETMA S SILHOUETTE SOFT®

Izjemnega pomena je, da za pomlajevanje s Silhouette soft izberete izkušenega strokovnjaka, ki je maksimalno seznanjen s samo tehniko uporabe in indikacijami za uporabo resorbilnih niti Silhouette soft, kakor tudi z drugimi, alternativnimi metodami pomlajevanja.

Uporabo Silhouette soft niti prilagodimo pacientovim potrebam in željam, kolikor je le mogoče. Uporabimo jih lahko na različnih področjih na obrazu. Z lokalno anestezijo zmanjšamo neugodje, ki ga vbrizgavanje polnila spremlja.

Silhouette soft niti ne zaustavljajo procesa staranja, vendar pa je po posegu koža napeta, konture obraza pa izboljšane, kar pripomore k svežemu, mladostnejšemu videzu.

Več na: tej povezavi.

 

KAKŠNE REZULTATE JE MOČ PRIČAKOVATI?

Medicina ni eksaktna znanost, zato rezultati tretmajev niso v celoti predvidljivi. Odvisni so od znanja in veščine izvajalca, proizvoda pa tudi od lastnosti vašega telesa.

Rezultati pomlajevanja z resorbilnimi nitmi Silhouette soft se razvijajo in pojavijo v obdobju nekaj tednov, čeprav bo vaša koža že takoj po posegu bistveno bolj napeta. Vidni so več mesecev, odvisno od številnih dejavnikov, predvsem starosti, povešenosti kože, tretiranega predela obraza in uporabljene tehnike. Delovanje je začasno, prehodno. Natančno se pogovorite z zdravnikom o pričakovanih rezultatih tretmajev!

Za vzdrževanje učinka je postopek praviloma potrebno ponavljati.

 


 
 
Logo Kirurgija Novak

Botoks
 
Logo Kirurgija Novak

 

KAKO OPRAVIMO TRETMA S SILHOUETTE SOFT®?

Poseg opravimo v lokani anesteziji. Skozi zelo majhne vstopne točke vam napeljemo posebno oblikovane niti, s katerimi želimo doseči dvig tkiv oziroma izboljšati videz vašega obraza.

Pri postopku pomlajevanja z resorbilnimi nitmi Silhouette soft najprej z zelo tanko iglo vnesemo lokalni anestetik na mesta vstopa in izstopa niti na obrazu. Po tretmaju zato pacienti občutijo odrevenelost na mestu vbrizganja, katera pa po nekaj urah izzveni. Ko dosežemo primerno omrtvičenost, s pomočjo posebnih igel napeljemo Silhouette niti pod kožo na željenem mestu in niti, ter s tem tudi kožo nad njimi, napnemo v željen položaj. Na koncu namestimo majhne obliže.

Celoten tretma s Silhouette soft traja približno 15 minut in ga večina pacientov opisuje kot le malo bolečega ali neprijetnega.

Po posegu se lahko pojavita oteklina in rdečina, ostanejo pa lahko tudi sledi vbodov z iglo, večinoma pa je po posegu oteklina tako minimalna, da praktično ni vidna oziroma moteča. Omenjena stanja običajno izzvenijo v nekaj urah ali dneh.

Večinoma se pacienti lahko vrnejo k normalnim aktivnostim že nekaj ur po posegu.

 

PO POSEGU

Ker je uporaba Silhouette soft niti minimalno invaziven postopek je okrevanje hitro in ga omejuje le minimalna oteklina in modrice.

Večinoma otekline in modrice izginejo že v nekaj dneh. Oteklino zmanjšujete tako, da počivate z dvignjenim vzglavjem, na obravnavano področje pa si, dokler je prisotna oteklina, dajajte snovi za hlajenje. Hladite vsaki dve uri 10 minut, pri čemer sredstvo za hlajenje naj ne bo v direktnem stiku s kožo, pač pa ovito v tkanino. Pri hlajenju ne pritiskajte močno na tretirano področje. Ne pretiravajte s hlajenjem, saj lahko nastanejo tudi ozebline.

Pomembno je, da se po posegu držite naslednjih navodil:

  • vsaj en teden svetujemo ležanje in spanje na hrbtu,
  • vsaj en teden odsvetujemo zobozdravstvene, pomlajevalne in druge posege na obrazu,
  • vsaj 3 tedne odsvetujemo kontaktne športe,
  • ne masirajte si področja aplikacije!,
  • v primeru bolečin vzamite analgetik skladno z navodili, ki ste jih dobili po posegu, v dvomu pa nas takoj kontaktirajte.

Kontaktirajte nas in izvedeli boste še več o samem posegu!

Če želite hiter odgovor na vaše vprašanje, nas pokličite na 03 544 14 81.