Poli-L-mlečna kislina je substanca, ki se zaradi svojih lastnosti uporablja kot stimulator nastanka kolagena na obrazu, in je primerna za povečanje volumna upadlih predelov obraza, predvsem za popravo upadle kože in popravo neželjenih kožnih brazd, gub, brazgotin in za pomlajevanje kože. Sculptra® je primerna tudi za popravke večjih upadlosti, ki so posledica izgube obraznega maščevja (lipoatrofija).

 
 
 

PREFINJENO DODAJANJE VOLUMNA IN VEČLETNI REZULTATI

kirurgija-novak-logo-fff

Poli-L-mlečna kislina daje vbrizgana v kožo videz napetosti in elastičnosti, predvesem pa doda obrazu volumen, ki smo ga z leti izgubili, kar pripomore k svežemu, mladostnejšemu videzu.

 
 
 

Ambulanta za estetsko kirurgijo in medicino, ki jo vodi Ernest Novak, dr.med. zagotavlja, najsodobnejše tretmaje dodajanja volumna. Uporaba poli-L-mlečne kisline je ena izmed najbolj fascinantnih metod dodajanja volumna, saj zagotavlja dolgotrajne, naravne rezultate. Uporabo Sculptre prilagodimo pacientovim potrebam in željam na najbolj optimalen način. Vbrizgamo jo lahko na različna področja na obrazu.

 

POSVET O TRETMAJU

Pred samim posegom bo doktor Novak opravil zdravniški pregled in posvet o samem tretmaju tako, da bo lahko povsem zagotovil vaša pričakovanja. Zdravniški pregled zagotavlja tudi varen in učinkovit tretma s poli-L-mlečno kislino in uresničitev še tako zahtevnih pričakovanj.

Preden se boste odločili za pomlajevanje s Sculptro bo zdravnik z vami opravil pogovor in analizo vašega obraza ter vam, glede na vaše želje in stanje ob pregledu, svetoval najbolj primeren način. Med pogovorom boste imeli možnost postaviti kakršnokoli vprašanje ali povprašati za mnenje o, za vas, najbolj primernem načinu pomlajevanja.

 

VAŠ TRETMA S SCULPTRO®

Izjemnega pomena je, da za pomlajevanje s Sculptro izberete izkušenega strokovnjaka, ki je maksimalno seznanjen s samo tehniko injiciranja in indikacijami za uporabo poli-L-mlečne kisline, kakor tudi z drugimi, alternativnimi, metodami pomlajevanja.

Uporabo Sculptre prilagodimo pacientovim potrebam in željam, kolikor je le mogoče. Vbrizgamo jo lahko na različna področja na obrazu. Z lokalno anestezijo zmanjšamo neugodje, ki ga vbrizgavanje polnila spremlja.

Poli-L-mlečna kislina ne zaustavlja procesa staranja, vendar pa daje vbrizgana v kožo videz napetosti in elastičnosti, predvesem pa doda obrazu volumen, ki smo ga z leti izgubili, kar pripomore k svežemu, mladostnejšemu videzu.

Več na: tej povezavi.

 

KAKŠNE REZULTATE JE MOČ PRIČAKOVATI?

Medicina ni eksaktna znanost, zato rezultati tretmajev niso v celoti predvidljivi. Odvisni so od znanja in veščine izvajalca, proizvoda pa tudi od lastnosti vašega telesa. Rezultati tretmaja s Sculptro niso vidni takoj, saj je potrebno počakati nekaj tednov, da telo naredi nov kolagen.

Učinek terapije s preparatom Sculptra® traja dve leti, v nekaterih primerih je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualnih lastnosti vaše kože. Rezultati bodo opazni po približno 4 tednih. Individualni rezultati se lahko razlikujejo glede na starost, lastnosti gub in vrsto uporabljenega postopka. Za vzdrževanje učinka je postopek praviloma potrebno ponavljati.

 

PO POSEGU

Ker je postopek injiciranja Sculptre minimalno invaziven je okrevanje hitro in ga omejuje le minimalna oteklina in modrice. Večinoma otekline in modrice izginejo že v nekaj dneh. Oteklino zmanjšujete tako, da počivate z dvignjenim vzglavjem, na obravnavano področje pa si, dokler je prisotna oteklina, dajajte snovi za hlajenje. Hladite vsaki dve uri 10 minut, pri čemer sredstvo za hlajenje naj ne bo v direktnem stiku s kožo, pač pa ovito v tkanino. Ne pretiravajte s hlajenjem, saj lahko nastanejo tudi ozebline.

Pomembno je, da masirate mesto posega, da bi se preparat enakomerno porazdelil (uporaba ustrezne kreme lahko zmanjša trenje med masažo). Da bi dosegli naraven učinek in zmanjšali verjetnost nastanka podkožnih vozličev priporočamo, da še pet dni po posegu mesto posega masirate pet minut, petkrat na dan – PRAVILO 5!


Botoks
 
Logo Kirurgija Novak

 

KAKO OPRAVIMO INJICIRANJE SCULPTRE®?

Poseg večinoma naredimo z dodatkom lokalnega anestetika, tako da je vbrizgavanje manj neprijetno. Učinkovino vnesemo v telo s tankimi iglami ali posebej oblikovanimi iglami, ki jim pravimo kanile. Kadar uporabimo kanile (igle katerih konec je zaobljen), je postopek praviloma še manj boleč kot pri uporabi igel.

Celoten postopek injiciranja Sculptre traja približno 15 minut in ga večina pacientov opisuje kot le malo bolečega ali minimalno neprijetnega.

Po tretmaju s tovrstnimi preparati pacienti občutijo odrevenelost ali mravljinčenje na obrazu in mestu vbrizganja, katero pa po nekaj urah, večinoma pa še prej, izzveni.
Po posegu se lahko pojavita oteklina in rdečina, ostanejo pa lahko tudi sledi vbodov z iglo, večinoma pa je po posegu oteklina tako minimalna, da praktično ni vidna oziroma moteča. Omenjena stanja običajno izzvenijo v nekaj urah ali dneh.

Večinoma se pacienti lahko vrnejo k normalnim aktivnostim že nekaj ur po posegu.

 

KAKŠNA JE PRIMERNA KOLIČINA SCULPTRE?

Korekcija večine delov obraza zahteva več tretmajev. Navadno optimalen učinek terapije dosežemo po dveh do treh tretmajih, med katerimi so odmori daljši kot štiri tedne.

Načelno velja, da je za osebe v starosti 30 do 40 let potreben en tretma, za osebe med 40. in 50. letom starosti dva tretmaja, starejši od 50 let pa večinoma potrebujejo več kot dva tretmaja. Seveda se takšne ocene razlikujejo tudi glede na hitrost staranja posameznika. Individualni rezultati se lahko razlikujejo glede na starost, gube in vrsto uporabljenega postopka, zaradi česar je na začetku terapije težko določiti natančno število tretmajev, ki jih bo treba izvesti. Kadar so znaki staranja izraziti je večinoma en tretma premalo za dosego pomembnega izboljšanja stanja.


 
 
 
Logo Kirurgija Novak

Kontaktirajte nas in izvedeli boste še več o samem posegu!

Če želite hiter odgovor na vaše vprašanje, nas pokličite na 03 544 14 81.