Ustnice so, posebej na ženskem obrazu, eden najbolj opaznih delov obraza. Ne glede na lepotne trende so polne in vabljive ustnice stalnica v dojemanju privlačnosti. Morda zato ker mehke in polne ustnice delujejo senzualno in seksi, morda pa zato ker dajejo vtis mladosti in zdravja.

 

ZLATI STANDARD KOREKCIJ VELIKOSTI IN OBLIK USTNIC TER POMLAJEVANJA SO POLNILA S HIALURONSKO KISLINO

kirurgija-novak-logo-fff

Polnila so zelo varna in učinkovita, sam poseg povečave pa je hiter in skoraj neboleč. Učinek je viden takoj.

 

Najpopularnejša medicinska korekcija ustnic je vbrizgavanje hialuronske kisline v ustnice. Hialuronska kislina se v ustnico vbrizga v obliki gela, na tak način izboljšamo volumen ustnic ali pa odpravimo neželjene gube in dosežemo bolj gladko in napeto površino ustnic in predela okoli ust.

 

polepsanje-ustnic-pred-in-po

Ustnice pred in takoj po injiciranju polnila s hialuronsko kislino.

Zaradi manjšega volumna spodnje ustnice, je bila glavnina polnila injicirana v spodnjo ustnico. S pravilno razporeditvijo injiciranega polnila je doseženo boljše razmerje med spodnjo in zgornjo ustnico. Uporaba specializiranega polnila in brezhibna tehnika pa omogočata rezultat brez izrazite otekline in z minimalno verjetnostjo modric.

 

NARAVEN IN DOLGOTRAJEN REZULTAT

kirurgija-novak-logo-fff

Samo uporaba specializiranih polnil, uporaba najboljše tehnike in izkušen strokovnjak lahko zagotovijo rezultate z najboljšim estetski učinkom, hitrim okrevanjem in minimalnimi možnostmi za zaplete.

 

Najboljša pot do perfektnih ustnic in boljšega videza je posvet s strokovnjakom, ki ima izkušnje s številnimi tehnikami izboljšanja videza ustnic in drugih predelov obraza. Na posvetu povprašajte vse kar vas zanima, saj boste le tako lahko povsem seznanjeni z možnostmi in pričakovanim rezultatom.

Danes je na slovenskem trgu veliko različnih vrst polnil s hialuronsko kislino, vendar je le nekaj takšnih, ki so specializirano narejena za injiciranje v ustnice. Le uporaba polnil najvišje in preverjene kakovosti omogoča vrhunske estetske rezultate z minimalnimi možnostmi za zaplete. Pomembno je, da pred morebitnim posegom vedno pridobite informacijo o tem, katera polnila s hialuronsko kislino vam bodo injicirana.

Polepšanje ustnic postopek

POMLAJEVANJE USTNIC

 

Ustnice pogosto spregledamo pri preprečevanju in odpravljanju znakov zgodnjega staranja. Sčasoma ustnice izgubijo volumen in postanejo bolj izsušene, kar povzroči na videz tanjše ustnice ter izgubo jasno začrtanih robov. Ker je koža ustnic tanjša kot drugod na obrazu, so tudi sledi staranja vidne hitreje kot drugod na obrazu, še posebej ob pomanjkljivem vlaženju in neustrezni negi.

Pri zagotavljanju skladnega in všečnega videza ustnic pa je, poleg volumna, potrebno zagotoviti tudi številne druge parametre. Dobro definiran vermilion (meja med rdečino in kožo ustnice) je odraz mladosti, saj se ta dokaj izrazit rob z leti vse bolj ravna. Podobno se dogaja tudi s Kupidovim lokom in filtrumom.

Mladostne in privlačne ustnice so brez gub, primernega sorazmernega volumna in kontur ter povdarjenih robov, položaj ustnih kotičkov pa nevtralen oziroma rahlo privzdignjen.

 

polepsanje-ustnic-pred-in-po-2

 

Večinoma postanejo spremembe na ustnicah, ki so posledica staranja, izrazite po štiridesetem letu življenja. V tem življenskem obdobju se proizvodnja kolagena in hialuronske kisline že pomembno zmanjša, koža pa postane opazno tanjša in manj prožna. Zaradi zmanjšanja količine podkožnega maščevja upada volumen mišice, ki sestavlja in daje obliko ustnici in kosti v neposredni bližini ustnic, zato se tudi volumen in oblika ustnic opazno spremenita. Izrazne gube se poglobijo, ustni kotički se pričnejo obračat navzdol, zgornja ustnica pa se tanjša in postaja optično vse daljša.

HARMONIJA IDEALNIH USTNIC

 

Dandanes so pacienti vse bolj zainteresirani za privlačen videz ustnic, zavedajoč se, da privlačnost ustnicam ne daje samo volumen, pač pa ravnotežje med volumnom, obliko in razmerji zgornje in spodnje ustnice ter predela okoli ust. Pretirano velike ustnice, neprimernih razmerij, ki jih pacienti opazijo pri nekaterih znanih osebah se jim pogosto zdijo neprivlačne, posege s katerimi so to dosegli pa označijo za pretiravanje.

Manj vešči in neizkušeni izvajalci tovrstnih storitev menijo, da je polepšanje ustnic le hiter in enostaven postopek dodajanja volumna. V resnici pa je za dosego odličnega rezultata potrebno podrobno poznavanje anatomije in fiziologije ustnic, procesa staranja ustnic, predvsem pa veliko izkušenj, uporaba najboljše tehnike injiciranja ter najboljših in najbolj varnih polnil.

Predel okoli ust in same ustnice so izjemen kompleks številnih značilnosti, kot je prikazano na spodnji sliki. Pogosto že z majhno količino filerja na pravem mestu dosežemo neverjetno razliko. Zato je pri posegu potrebno pravilno presoditi, kakšna količina polnila in kje je optimalno mesto injiciranja, da bomo dosegli najboljši možni rezultat. Injiciranje polnila ni le dodajanje volumna, pač pa dodajanje primerne količine polnila, na pravo mesto, za dosego strukturnega učinka, učinka dviga (lifting), oblikovanje ustnic in predela okoli ust.

 

polepsanje-ustnic-oznake

 

POSVET O KOREKCIJI USTNIC

Pred samim posegom bo doktor Novak opravil zdravniški pregled in posvet o samem tretmaju tako, da bo lahko povsem zadovoljil vaša pričakovanja. Zdravniški pregled zagotavlja tudi varen in učinkovit tretma ustnic in realno uresničitev vaših pričakovanj.

Preden se boste odločili za korekcijo ustnic, bo zdravnik z vami opravil pogovor in analizo vašega obraza ter vam, glede na vaše želje in stanje ob pregledu, svetoval najbolj primeren način korekcije ustnic in najbolj primerno polnilo. Med pogovorom boste imeli možnost postaviti kakršnokoli vprašanje ali povprašati za mnenje o, za vas, najbolj primernem načinu pomlajevanja.

 

VAŠ TRETMA USTNIC

Ambulanta za estetsko kirurgijo in medicine, ki jo vodi Ernest Novak, dr.med. zagotavlja izkušnje, najsodobnejšo tehniko in vrhunske materiale pri polepšanju ustnic.

Izjemnega pomena je, da za korekcijo ustnic izberete izkušenega strokovnjaka, ki je maksimalno vešč uporabe polnil s hialuronsko kislino in da pozna tudi druge, alternative metode korekcij oblike in velikosti ustnic.

Uporabo polnil prilagodimo pacientovim potrebam in željam, kolikor je le mogoče. Glede na vaša pričakovanja uporabimo najbolj primerno tehniko oziroma polnilo s hialuronsko kislino.

Izjemno skrb posvečamo temu, da bo injiciranje polnila čim manj neprijetno, saj uporabljamo številne tehnike zmanjševanja neugodja ob injiciranju.

Ustnice so pogosto spregledane pri preprečevanju in odpravljanju znakov zgodnjega staranja. Sčasoma ustnice izgubijo volumen in postanejo bolj izsušene, kar povzroči na videz tanjše ustnice ter izgubo jasno začrtanih robov.

 

KAKŠNE REZULTATE LAHKO PRIČAKUJEMO?

Medicina ni eksaktna znanost, zato rezultati tretmajev niso v celoti predvidljivi. Odvisni so od znanja in veščine izvajalca, proizvoda pa tudi od lastnosti vašega telesa.

Rezultati polepšanja ustnic se razvijajo in dokončno pojavijo v obdobju nekaj dni, čeprav bodo vaše ustnice že takoj po posegu bistveno boljšega videza. Vidni so več mesecev, odvisno od številnih dejavnikov, predvsem od vrste uporabljenega polnila, tehnike injiciranja in lastnosti vašega telesa, kako hitro razgradi hialuronsko kislino. Učinek je začasen, prehoden. Natančno se pogovorite z zdravnikom o pričakovanih rezultatih tretmajev!

Za vzdrževanje učinka je postopek praviloma potrebno ponavljati.

 

Logo Kirurgija Novak

Posvet

Logo Kirurgija Novak

 

KAKO OPRAVIMO POLEPŠANJE USTNIC?

Poseg večinoma naredimo brez anestezije, saj imamo na voljo polnila, ki poleg osnovne substance vsebujejo tudi lokalni anestetik, tako da je vbrizgavanje manj neprijetno. Kadar je injiciranje kljub temu neprijetno, lahko uporabimo še lokalno anestezijo ali anestetično kremo.

Pri postopku injiciranja polnila s hialuronsko kislino, vnesemo le-to v ustnico z izjemno tanko iglo ali kanilo (posebej oblikovana igla, ki je na koncu zaobljena). Kadar pred posegom uporabimo lokalno anestezijo, počakamo nekaj minut, da dosežemo omrtvičenost in neboleč postopek. Šele po omrtvičenju pričnemo s postopkom. Samo injiciranje polnila je popolnoma neboleče ali le malo neprijetno, zaradi ene od oblik anestezije in nežne tehnike injiciranja.

Po tretmaju takoj hladimo obravnavano področje, zato je že kmalu po posegu oteklina minimalna, videz ustnic pa polepšan. Tudi odrevenelost zaradi lokalnega anestetika zelo kmalu izgine.

Celoten tretma korekcije ustnic s polnilom traja približno 15 minut in ga večina pacientov opisuje kot le malo bolečega ali minimalno neprijetnega.

Po posegu se lahko pojavita oteklina in rdečina, ostanejo pa lahko tudi sledi vbodov z iglo, večinoma pa je po posegu oteklina tako minimalna, da praktično ni vidna oziroma moteča. Omenjena stanja običajno izzvenijo v nekaj urah ali dneh.

Pacienti se večinoma lahko vrnejo k normalnim aktivnostim takoj, včasih pa nekaj ur po posegu.

 

PO POSEGU

Ker je uporaba polnil s hialuronsko kislino minimalno invaziven postopek, je okrevanje hitro in ga omejuje le minimalna oteklina in modrice.

Večinoma otekline in modrice izginejo že v nekaj dneh. Oteklino zmanjšujete tako, da počivate z dvignjenim vzglavjem, na obravnavano področje pa si, dokler je prisotna oteklina, dajajte snovi za hlajenje. Hladite vsaki dve uri 10 minut, pri čemer sredstvo za hlajenje naj ne bo v direktnem stiku s kožo, pač pa ovito v tkanino. Pri hlajenju ne pritiskajte močno na tretirano področje. Ne pretiravajte s hlajenjem, saj lahko nastanejo tudi ozebline.

 

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo odgovorili na kakršnokoli vprašanje!

Če želite hiter odgovor na vaše vprašanje, nas pokličite na 03 544 14 81.